ESKO

ON

 

ESKO -  on OYS:issa käytetty ja kehitetty potilastietojärjestelmä, jossa toiminnallisuudet (functionalities) on luotu niin kliinikoiden ja kirurgien kuin radiologien arkeen.

Monessa potilastietojärjestelmässä kaadutaan tilanteeseen, jossa terveystietojen hyödynnettävyys nähdään toissijaisena tai sivullisena hyveenä. Potilaan omien tietojen omistus ei toteudu maalaisjärjen mukaan: Tietojen hyödynnettävyys on hoitavan henkilökunnan kannalta haastavaa.

ESKO vastaa näihin haasteisiin: Kyseessä on tietyssä mielessä "modernien" EHR-järjestelmien esi-isä (huomattakoon että lähdekoodit ovat suurimpien toimijoiden kannalta 1970-luvulta.), jolla ennakoitiin tulevia haasteita.

ESKO:n haaste on ollut, että se tehtiin yhden sairaanhoitopiirin (PPSHP) alueelle ratkaisuna, eikä myytäväksi tuotteeksi. Tästä ollaan kehitytty: ESKO lanseerattiin markkinoilla vuoden 2019-aikana.

Onesys Navigator - ohjelmisto on täysin yhteensopiva, räätälöity ratkaisu ESKO:ssa: potilastietojen käsittelyn yhteydessä syntyy diagnostisesti olennaista tietoa, joka voidaan jakaa ja johon voidaan palata pidemmänkin aikavälin jälkeen: Käyttäjä luo "istuntoja", joihin hän kerää kuva, laboratorio tai matemaattista tukea (evidenssiä, visualisointia), joka tukee diagnostista huomiota ja muistiinpanoja.

ON-ohjelmistoon kuuluu istuntojen taltiointi - tietojen ajankohdat tallentuvat automaattisesti. ON-tiedostot voivat toimia itsenäisinä, joka tarkoittaa ettei pääsääntöistä potilastietoarkistoa tarvitse katsoa joka kerta kun potilaan tapaa, vaan syntyy hoidon mukana kulkeva dokumentti - hoidon jatkuvuustiedosto, jota voidaan jakaa hoitoketjussa organisaatioiden välillä.

ON-ohjelmiston toiminnallisuudet on patentoitu ja muodostavat ainutlaatuisen, maailmalla noteeratun ratkaisumallin, joka on istutettavissa mihin tahansa sairas- tai potilaskertomusjärjestelmään ilman ulkoisia liitännäisiä (API-pintoja, FHIR, OpenEHR), koska kyseessä on 1. osapuolen liitäntä "First party integration."

LINKIT
YHTEYS
  • Black LinkedIn Icon

© 2020 Onesys Oy, all rights reserved, other trademarks are copyright of their respective holders.